BRZE VESTI:

Design Performance – Savršenstvo do poslednjeg sloja!

26.01.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

U sklopu priprema za takmičarsku sezonu 2013 zajedno sa Pavlom Komnenovićem i Milovanom Vesnićem predhodnih dana smo posetili Design Performance, firmu koja se bavi proizvodnjom delova od kompozitnih materijala koji su pre svega namenjeni takmičarskim automobilima i motociklima. U želji da na evropskim stazama budu što konkurentniji Paja i Mikica nastavljaju svoju saradnju sa mladim timom DP-a u čiji kvalitet izrade su se uverili i prošle godine.

 

 

Naime, oba Opel trkačka bolida naših prekaljenih asova od 2012 nose karbonske haube izrađene u Design Performance-u. Za novu sezonu Vectre STW biće dodatno olakšane vratima od istog materijala, sve u cilju boljih performansi i približavanja magičnoj cifri od 900kg kolika je minimalna dozvoljena težina u šampionatu FIA Centralno Evropske Zone. Popularni CEZ i njihove kružne staze (A1 Ring, Hungaroring, Panoniaring, Brno, Most, Slovakiaring...) ako sve ostane po planu ove godine ugostiće tri srpska takmičara u klasi E1-2000ccm, Komnenovića, Kastratovića i Vesnića. Moramo napomenuti da su u pitanju još uvek nezvanične informacije a potvrdu učešća i programa očekujemo uskoro.

 

 

DP, kao lider u svojoj branši u Srbiji i okruženju, može se pohvaliti činjenicom da pored mnogoh domaćih takmičara uspešno sarađuje i sa timovima i vozačima iz inostranstva a delovi od kompozitnih materijala deo su nekoliko moćnih mašina iz GT serije. Trenutno je aktuelan i projekat Opel Corse A namenjene trkama na 402m koja je opremljena twin-turbo motorom od 900ks. DP je „krivac“ za 900kg težine i to da auto ostane na zemlji uz pomoć specijalnih aerodinamičnih dodataka izrađenih specijalno za ovaj projekat.

 

 

Pored delova za auto-moto „branšu“ Design Performance izrađuje i siroki spektar delova od avio industrije pa do najsitnijih „gadžeta“ i specijalnih predmeta po želji klijenata. Više informancija o DP-u i njihovom radu, kao i kontakt možete pronaći na zvaničnom sajtu firme WWW.DP.RS

 Ime i prezime
Komentar