BRZE VESTI:

Cvjetičanin definitivno u Škodi

03.03.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Tokom jučerašnjeg dana konačno je realizovan dogovor o kome se zadnjih meseci dosta pričalo. Mile Cvjetičanin je rekao definitivno zbogom jugiću 1.3 i od sezone 2013 na reli stazama gledaćemo ga u Škodi Feliciji. U pitanju je ista klasa vozila 1400 N/A ali automobil, koji je do juče bio u vlasništvu WRR Teama iz Čačka, tehnički je mnogo naprednije vozilo u odnosu na juga. U kombinaciji sa vozačkim umećem „Milenceta“ vozači u mnogo jačim klasama u najavi imaju ozbiljan problem!

 

 

Kakav je Škoda potencijal pokazao je tokom prošle godine Nenad Savić koji se za volanom Felicije okitio šampionskom titulom na brdskim stazama. Iako je u pitanju prva generacija češkog modela u staro „kućište“ je upakovana vrhunska mehanika. Motor je rađen u Republici Češkoj kod čuvenog Zelingera a snaga na točkove se prenosi preko „kratkog“ šestostepenog hewland/sixta menjača. Dobar kontakt sa podlogom obezbedjuju Ohlins amortizeri a uz automobil novi vlasnici su dobili i dosta rezervnih delova koji će olakšati održavanje. Kako smo nezvanično saznajemo tim neće ostati na tome već planira dodatna ulaganja i modifikacije koje će automobil dodatno ubrzati i osavremeniti. Ovom „dohomologacijom“ automobil bi trebao biti FIA „aktuelan“ sve do 2016-te što dosta olakšava i eventualne nastupe u inostranstvu i međunarodnim reli takmičenjima.

 

 

Neposredno nakon dolaska Škode u garažu Mila Cvjetičanina javio nam se njegov suvozač Vukašin Tomić – „Konačno je naša i jako smo zadovoljni! Biće nam svakako potreban period privikavanja ali nadam se da je lako navići se na bolje. Još jedno hvala ASK MM Power uz čiju pomoć je automobil i nabavljen.“ Sa druge strane, nakon dosta godina u Čačku, WRR Team je dosta emotivno reagovao na odlazak voljene „Čehinje“. Saznajemo neki članovi tima su pustili i po neku suzu na rastanku. Kako smo upoznati sa dosta detalja o kupoprodaji moramo da istaknemo da se i pored dosta ponuda iz inostranstva, pre svega iz Slovenije i Hrvatske, Vladica Rabrenović ipak odlučio da vozilo ostane u Srbiji – „Nama je bilo bitno da auto pre svega ostane na našim stazama i da se njegovim povratkom reli šampionat dodatno poboljša. Siguran sam da je kombinacija Mile-Vukašin-Škoda dobitna. Povratne informacije nakon testova i pregleda u BG su više nego pozitivne a ja znam da su dobili vrhunski automobil. Želim im puno sreće u daljim nastupima.“ – izjavio je Rabrenović koji je poznat kao perfekcionista i svi njegovi takmičarski automobili su uvek u više nego odličnom stanju.

 

 

Nama naravno ostaje da sačekamo kraj aprila i početak sezone u Beogradu. Do tada će Cvjetičanin, sigurni smo, već „biti na ti“ sa novim prevozom. I sa naše strane sve čestitke uz želje za novim vrhunskim rezultatima.Ime i prezime
Komentar