BRZE VESTI:

CROATIA RALLY 2013 - ŠEBALJ I KLINC JURE GENERALKU

24.09.2013

 

Croatia Rally PR


Posle dobrog testa u Škodi Fabiji S2000 na asfaltnim istarskim cestama, Juraj Šebalj se odlično osjeća u autu promotera relija - United Business. "Napravili smo odličan test. Odvezli smo pedesetak kilometara. Tim ima dosta znanja i iskustva oko postavki, tako da sam se najviše posvetio povratku osjećaja iz Novog Vinodolskog. Sve je prošlo Ok i vjerujem da možemo dobro potegnuti već od prvog brzinca."

 

Juraj Šebalj i suvozač Toni Klinc takmiče se zajedno već 14 godina, a Croatia rally su osvojili tri puta do sada. 

 

 

“Reli je tehnički zahtjevan sa dosta mješovitog asfalta. Od jako skliskog do abrazivnog, uskog i širokog, grbavog i ravnog. U svakom slučaju zanimljiva kombinacija raznih podloga. Pošto se reli vozi na širokom području, moguće je da na nekim dijelovima pada kiša, dok su ostali potpuno suhi, što čini izbor guma presudnim. Sa Fabijom sam nastupio do sada samo u Novom Vindoloskom, gdje smo pobjedili, tako da sam još uvijek svjež u autu, no u prošlosti mi promjene nisu zadavale muke, tako da je utrkivanje s novim autom za mene odličan izazov”-  kaže Šebalj - Kako stoji startna lista, borit ćemo se za vrh, no biti će jako teško. Ima puno vozača koji bi mogli biti brzi.- Jan Kopecky posebno, no i mi konja za trku imamo, tako da prihvaćam izazov.”

 

Šebalj i Klinc će provesti 24. i 25. septembar na popisivanju staze kroz 240 km dugom itinereru podjeljenog na  brzinaca, prije Shakedowna koji se vozi na poznatim cestama blizu sela Mugeba. Reli počinje u četvrtak 26. septembra svečanim startom u Poreču, a završava u Subotu 28. septembra u 17.30. Posle cilja biti će organiziran pobednički party. Ime i prezime
Komentar