BRZE VESTI:

CROATIA RALLY 2013 - RABRENOVIĆ I RADIVOJEVIĆ ŠAMPIONI SRBIJE

28.09.2013

 

Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević ponovo su na tronu generalnog plasmana Šampionata Srbije u reliju. Nakon pobede na prvom danu relija Croatia posada WRR Racing Teama se nakon jedne godine pauze ponovo okitila titulom Šampiona otvorenog prvenstva AMSS-a. Uz četvrto odličje u generali ovo je posadi i peta uzastopna titula u klasi N3. Drugim mestom u generalnom plasmanu Aleksandar Dimitrijević sa svojim jugom overio je titulu u klasi 1400N/A i izjednačio se sa brojem bodova sa Živkom Gajićem koji na žalost nije uspeo da stigne do cilja relija koji je obilovao sa, možda i previše uzbuđenja ...

 

 

Reli je otvoren brzinskim ispitom Boljun I a kiša koja je počela da pada desetak minuta pre starta napravila je gotovo nemoguće uslove na stazi. Klizav asfalt je uzeo danak u sekundama ali je malo nedostajalo da se sve završi mnogo gore. Jovana Jovanović i Nataša Tunguz izleću sa staze i u klizanju naleću na devojku koja je stajala pored na unutrašnjoj strani krivine. Iako je situacija na licu mesta u prvom momentu ukazivala na najgore lekarski pregledi su ustanovili da je gledalac prošao bez težih povreda i pušten na kućno lečenje. Reli i borba za titulu za Jovanu se u tom trenutku završila a brzinac je prekinut. Situacija se za srpske posade i šampionat dodatno zakomplikovala nakon otkazivanja brzinskog ispita Učka a prvi koji su svi naši vozači vozili je Brest I. Sportska komisija je zbog svega ovoga odlučila da vreme koje takmičari postignu na drugom prolazu brzincem Boljun obračuna i za prvi prolaz istom stazom.

 

 

U prevodu, u borbi za generalni plasman u poslednja dva brzinska ispita Rabrenović ulazi sa 7 sekundi prednosti u odnosu na Gajića. Već na sledećem, Učki II, Gajić pravi grešku, izleće i odustaje čime je posadi WRR-a put do trijumfa bio otvoren. Iza Dimitrijevića kao treći u generali završava Nenad Vićentić sa Renault Cliom. Početak Učke je bio mesto na kome odustaje i Cvjetičanin zbog kvara na Škodi dok su Pejić i Čulić izleteli gotovo na cilju Boljuna II pa je Tomu Nikitoviću ostalo samo da se odvoza do cilja i uzme titulu u klasi I čime je Srbija dobila sve Šampione u reliju za sezonu 2013. Tako se bar mislilo do odlaska u park ferme ali tu nije bio kraj uzbuđenja ove subote u Poreču.

 

 

MM Power ulaže prigovor na tehničku ispravnost Renault Clia WRR Teama čime bi situacija bila otvorena sve do provere koja bi se održala u Hrvatskoj, najverovatnije u nedelju. Ipak, ubrzo prigovor je povučen te su Rabrenović i Radivojević mogli 

da počnu sa slavljem koje će ipak sačekati jer posada vozi reli do kraja zajedno sa Vićentićem i Lazarcem. Pehari našim posadama biće dodeljeni sutra nakon završetka Croatia Rally-a 2013. Sve rezultate uzmite sa dozom rezerve dok ne dobijemo i objavimo zvanične.

 

 

U generalnom plasmanu prema očekivanju Jan Kopecky se igra sa konkurencijom a pred drugi dan takmičenja ostaje jedina nepoznanica ko će zauzeti poziciju broj dva a razlika između Aignera i Gassnera Juniora iznosi samo 5.2 sekunde. Hrvatske nade, Juraj Šebalj i Danijel Saškin zauzima trenutno pozicije pet i devet predaleko od borbe za vrh.

 

 

Sponzor izvestaja sa Croatia Rally-a 2013 - WRR MOTOR STHLM