BRZE VESTI:

BRDSKE TRKE, SLATINA 2011 - NEDELJA

23.07.2011

 

Završena je brdska trka Slatina 2011. Organizator Aleksandar Brkić potrošio je mnogo energije da uz pomoć svoje ekipe do kraja izgura ovo takmičenje ali je na kraju rezultat zadovoljavajuć. Sitniji propusti koji su se pojavili lako će se opravdati informacijom da gospodin Brkić brdsku trku organizuje po prvi put. Takođe mora se napomenuti da je i organizatorima, vozačima i publici u nedelju bilo mnogo lakše nego u subotu jer je dan bio idealan a kiše nije bilo ni na vidiku. Publika u Banja Luci, koja je inače veliki ljubitelj auto moto sporta, okupila se u velikom broju a organizaor ih je obradovao jednom novinom koja do sada nije viđana na trkama. U pauzama između warm up-a i vožnji u prvoj i drugoj trci autobus je prevozio putnike na stazi.

 

Što se tiče same trke, krenimo redom. Iako sam start na brdskoj trci često ne donosi puno zanimljivog ovoga puta nije bilo tako. Mnogi su namerno ostali na samom startu želeći da vide nekoliko izuzetno zanimljivih automobila. Zadovoljstvo je gledati Sinišu Krainca sa Fordom Eskortom od 600 "konja", Suada Hotu sa Lancia Deltom Integrale "kraljicom relija", sve mitcubishi evolucije, Formulu Nissan 2000 Borisa Miljevića, i Formulu 3000 Mariana Smrdelja. Iako su napravljeni mnogi snimci startovanja ovih trkalica, dok se start doživi uživo to nije to.

 

 

Što se borbe sa vremenom tiče u obe vožnje mladi Siniša Krainc je bio ubedljiv izboriviši prvo mesto u generalnom poretku i ostavivši iza sebe Borisa Miljevića, Suada Hotu i Mariana Smrdelja.

 

Od naših takmičara u generalnom plasmanu prvi je Srđan Petrović Fox, iza njega je Darko Božilović koji je ponovo imao dosta tehničkih problema sa autom pa čak i jedno izletanja, Popularni Božilko je ipak uspeo da završi tu prvu vožnju. Treći je bio Branko Zirojević koji je se ispred Miloša Brkića dovezao za samo 4 deseta dela sekunde. U malom N-u viđena je najzanimljivija borba. Golobradi Miljković nastavio sa prikazivanjem svog talenta pobedivši ispred dosta iskusnijeg Stefana Jankovića. Treće mesto uzeo je Milovan Kujović. Na ovoj trci nije se pojavio ni jedan hibrid u klasi 2, a u klasi 1400 gr. A pobedio je već pomenuti Branko Zirojević ispred Aleksandra Mladenovića koji ovog vikenda nije imao sreće. Popularni Đenka nakon izletanja u subotu uspeo je da napravi automobi, ali je na prvom treningu imao problema sa dovodom goriva i jedva je uspeo da završi prvu vožnju. U klasi 1400 E, pobedio je iskusni Mario Zahirović, ispred Buce Isakova i takođe, ovog vikenda, jako maleroznog Uroša Brkića. Uroš je isto kao i Mladenovića mučio veliku muku sa svojim automobilom ali je uspeo da se domogne cilja i prikupi važne bodove. Miloš Brkić i Darko Božilović bili su jedini takmičari u svojim klasama 2000ccm gr A i E1 i sa ovom pobedom su osigurali titule u svojim klasama. Samim tim, Darko i Miloš domogli su se priznanja Zlatne Kacige, jer im je obojici ovo treća osvojena titula u disciplini brdo. Ostaje žal što je konkurencija na brdskim trkama zbog teške ekonomske situacije u zemlji slabija nego prethodnih godina, ali mora se čestitati ovoj dvojici vozača na zasluženom uspehu.

 

 

Sledeća trka koja se vozi u "Kupu za bezbednost na putevima" zakazana je 12.06.2011 na stazi Glava Zete u Crnoj Gori, a što se tiče domaćeg šampionata on se nastavlja trkom u Kruševcu 10.07.2011.

 

Do tada će naši ljubitelji uživati u disciplinama kružnih trka i relija. Već za vikend 04. i 05. Juna 2011 vozi se kružna trka Banja Luka takođe u organizaciji ASK Brkić iz Banja Luke.

 

Ukupna vremena postignuta na Brdskoj trci Slatina 2011

 

  • 1. Sinisa Krainc 05.02.888
  • 2. Boris Miljević 05.07.849
  • 3. Suad Hota 05.11.581
  • 4. Smrdelj Marian 05.11.864
  • 5. Stefanovski Igor 05.15.569
  • 6. Petrović Srđan 05.20.063
  • 7. Bulatović Dejan 05.23.526
  • 8. Vrpčić Almir 05.25.002
  • 9. Domayet Davor 05.28.883
  • 10. Oković Zakir 05.34.432


Ime i prezime
Komentar