BRZE VESTI:

BRDSKA TRKA VODNO - NAJAVA TRKE

07.07.2011

 

Za vikend 14. i 15. maja zakazan je nastavak brdskog šampionata Srbije, trka će biti održana u Makedoniji na stazi Vodno pokraj Skoplja.  Trku organizuju klubovi AKK PROSPORT i AK PERFORMANS. Najavljeno je da će nastupiti oko pedesetak takmičara, kako domaćih, tako i gosti iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske. Trka se boduje i za CEZ šampionat.

 

Što se tiče prvenstva Srbije, realno je očekivati da najviše zanimljivosti publici daju dueli u dve najslabije klase koje će i biti najmnogobrojnije. U malom N–u Nikola Miljković mora da dokaže da pobeda u Loparama na otvaranju sezone nije bila slučajnost, ali neće mu biti lako. Zlatko Dobrota, Stefan Janković, Želko Pisarić i drugi učiniće sve da mu pokvare planove.  Stefan Janković ima prednost što je jedini od pomenutih koji je prethodne godine vozio ovu stazu.

 

 

U hibridu ovog puta neće biti Saše Pavlovića koji je imao ozbiljan udes na prvoj trci, ali raduju vesti koje stižu iz Kraljeva da njegov oporavak dobro napreduje, i on ima nameru da se pojavi na prvoj kružnoj trci koja će se voziti za vikend 21. i 22. maja u Kragujevcu. Najveći favoriti su svakako Radoslav Vukosavljević Rale apsolutni šampion iz sezone 2010. koji je prošle godine trijumfovao na ovoj stazi i Viktor Davidovski, Makedonac koji ove sezone vozi sa srpskom licencom. Ništa manje brzi nisu ni Predrag Lambaša koji je upravo na stazi Vodno debitovao u automobilizmu pre godinu dana, i Miloš Simić koji je ove sezone već uknjižio jednu pobedu. Najavljeno je da će trku voziti i Milorad Simunović Keks koji je kupio automobil Nece Todorovića, i ovo bi mu bila dobra provera pred prvu kružnu trku.

 

Najavu dolaska na trku Vodno dali su još Branko Zirojević, braća Miloš i Uroš Brkić, Darko Božilović, Mario Zahirović, ali trebalo bi očekivati da se još neko od takmičara pojavi.

 

Nadamo se da će takmičare poslužiti dobro vreme, za razliku od prošle godine kada je subotnji trening prekinula prava elementarna nepogoda.

 Ime i prezime
Komentar