BRZE VESTI:

BRDSKA TRKA LOPARE - NAJAVA TRKE

28.06.2011

 

Po treći put gospodin Rajković u mestu Lopare kod Ugljevika u Republici Srpskoj organizuje brdsku trku, i tradicionalno kalendarski vezanu za nedelju oko 1. Maja praznika Rada. Novost je da će se ove godine staza voziti na drugoj lokaciji u odnosu na 2009. i 2010. Staza će biti kraća sa ukupnom dužinom oko 2.300 metara što će učiniti da se zbog propisa vozi tri vožnje umesto dve kao na staroj stazi.

 

Asfaltna podloga na novoj lokaciji staze je sačinjena od asfalta koji dobro “drži”, ali trenutno na stazi postoje oštećenja na par mesta koje će organizator do datuma trke popraviti, jer su uočene markirane oznake na tim mestima.

 

Stazu odlikuje veliki uspon, pogotvo na samom startu, ima dva popularna “harta”, i prevoj na samom kraju staze.

 

Što se tiče samog mesta Lopare, ono sa zaseocima broji 15.000 stanovnika, smeštajni kapaciteti su skromni, ali na 15 km odatle nalazi se mesto Ugljevik, za one koji ne uspeju da se snađu za smeštaj u Loparama. Na prethodne dve trke steciste opuštanja svih vozača u večernjim satima bio je motel Gavrić koji smo i ovaj put posetili.

 

Očekuje se da se na proj trci ove sezone pojavi dvadesetak takmičara iz Srbije, što će sa takmičarima iz Republike Srpske svakako učiniti da publika koja se na ovoj stazi svaki put okupi u velikom broju bude zadovoljna.

 

Najavu dolaska na trku uputio je i Mikica Vesnic sa svojom vectrom ST, što posebno trebalo da uveliča ovu sportsku priredbu.