BRZE VESTI:

BORKOVIĆ U NAJJAČOJ KLASI WTCC-A

21.12.2013

 

Srpski automobilista Dušan Borković nastavlja sa iznenađenjima u godini na izmaku. Nakon što je nedavno objavio da će postati prvi Srbin koji će učestvovati u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), Borković je ove nedelje prihvatio ponudu da bude deo najjače klase ovog prestižnog takmičenja. Duca će sledeće godine kao član "Campos team" voziti u klasi TC1, zajedno sa najvećim imenima svetskog automobilizma - devetostrukim uzastopnim šampionom WRC Sebastijanom Loebom, vladajućim prvakom WTCC Ivanom Milerom i još 13 prekaljenih asova.

 

- Plan za narednu godinu bio je da se takmičim u Yokohama Independents Trophy klasi. Međutim, nedavno je stigla ponuda Eurosport i Campos team u kojoj mi se ukazala šansa da nastupam sa najjačim imenima auto sporta. S obzirom na to da je trebalo brzo odgovoriti na ponudu, nisam se previše razmišljao i pristao sam da budem deo elitne klase WTCC - kaže Borković.

 

Dušan je svestan da mnogo rizikuje odlukom da se u debitantskoj sezoni najjačeg svetskog takmičenja uhvati u koštac sa iskusnijim vozačima i bogatijim ekipama, ali ističe da na duže staze ovo može samo da mu donese korist.

- Ovo je bila prilika za ceo život. Sad ili nikad. Iako u ovom trenutku nemamo obezbeđena sredstva za celu trkačku sezonu, svesno prihvatamo rizik jer je ovo bila ponuda koja mi ješirom  otvorila svetska vrata. Iskoristio bih priliku da javno apelujem na državu za pomoć, koliku god, jer će mojim učešćem u WTCC Srbija biti na svetskom tronu automobilizma, tamo gde do sada još uvek nikada nije. Moj tim se sam bori za sredstva, a pomoć države bi bila dragocena, dodao je Borković. 

 

WTCC 2014. počinje 6. aprila iduće godine u Maroku, a 12 trka biće voženo širom sveta, zaključno sa 16. novembrom kada takmičari zatvaraju sezonu u Makaou.

 

WTCC trke organizovane su od strane Eurosporta, a prenose se ih 86 TV stanica u 180 država sveta na četiri kontinenta: Evropi, Africi, Americi i Aziji.

 

Ovaj šampionat iz godine u godinu postaje prvi izbor brojnih sponzora, u koje se ubrajaju najveće svetske kompanije, ali i same države.

 

NIS PETROL RACING TEAM


Lazar R
22.12.2013 10:06
bravo Duco samo tako napred,snazno i brzo do vrha!
Golub 42
22.12.2013 17:01
Ne vjerujem da nema sredstva za sezonu, samo je čovijek naučio da kuka non stop. Sjećam se da je svojevremeno govorio da nema za gorivo jer "Mica" troši 80l na 100km. I prošle je sezone jaukao a potrošio tri puta više para nego Fulin i Homola zajedno. Dozlogrdio je više plakanjem. Inače mu skidam kapu za sve što čini za srpski auto-sport. Želim ti uspješnu sezonu.
laki speed
24.12.2013 17:08
duco sve najbolje ti zelim i kako to ide gas do koske sto se tice sredstava i drzave bolje ne pominji jer ce sacekati da se skupi i onda ce da dodju i uzmu niko ko drzi volan u rukama od srbije nije video vajdu

Ime i prezime
Komentar