BRZE VESTI:

BORKOVIĆ - TEST PUN POTEŠKOĆA

29.08.2013

 

Borkovic PR

 

Još jedan takmičarski vikend, još dve trke preostale su srpskom asu Dušanu Borkoviću do završetka debitantske sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) - evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije). Da bi se na vreme pripremio za finale ovog takmičenja, Dušan Borković je tokom jučerašnjeg dana testirao Chevrolet Cruze na staci u Brnu (Češka), gde će se ove trke održati

6. oktobra. 

 

 

Test je bio pun poteškoća, prvi deo testa je više prošao u uklanjanju problema oko automobila nego što je Borković proveo na stazi. Kada je krenuo sa vožnjom, ubrzo je pala kiša i usledila je pauza u menjanju guma i set up-a za kišne uslove. 

Uprkos svemu, Dušan je uspeo da istestira, oseti stazu i stekne predstavu o mogućim performansama koje bi mogle biti ključne za kvalitetnu završnicu debitantske ETCC sezone.

 

“Predstoji nam mesec dana priprema za te dve trke koje su mi jako važne, jer će biti kruna svega što je urađeno na ETCC šampionatu koje je za mene logičan nastavak karijere i podstrek za još veća takmičenja i izazove naredne godine, čak i kada su u pitanju svetski okviri. Ostalo je još mnogo toga da se koriguje i usavrši na samom automobilu, ali sam siguran da će Nis Petrol Racing Team to uspešno rešiti i veoma sam optimističan po pitanju svega što treba da se desi u budućnosti,” izjavio je Dušan Borković.

 

 

Tokom septembra će Dušan Borković i Nis Petrol Racing Team imati promotivne akcije širom Srbije koje za cilj imaju kako promociju samog auto sporta kroz druženje sa fanovima, tako i upoznavanje šire javnosti sa svim čarima kvalitetne i sigurne vožnje.


Jovan Z
30.08.2013 18:18
Stalno neki problemi za Borkovica. Tri automobila za cetiri trke i svaki izvestaj zapocinje sa zalopojkom. I pogledajte na sta lici ovaj Kruz samo posle jedne trke ...
Mali 97
31.08.2013 03:10
Jeste,sve je to okej,ako neko moze bolje nek izvoli pa napravi,da vidimo vas auto"Jovan Z" posle treninga,ako ga uopste imate :)
go kart
31.08.2013 16:59
nije bitno kako izgleda bitno je koja mjesta uzima, nek je najruzniji ali nek je prvi.;)
misa grobar
01.09.2013 14:22
samo napred MAJSTORE

Ime i prezime
Komentar