BRZE VESTI:

BORKOVIĆ ŠOKIRAN ODLUKOM SUDIJA U MAĐARSKOJ

03.05.2014

 

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 10. mesto u kvalifikacijama za WTCC trke na stazi Hungaroring u Mađarskoj, ali će sutra startovati s poslednje, 20. pozicije. Ovo je epilog kazne koja je vozaču NIS Petrol by Camoos Racing tima izrečena nakon što je utvrđeno da je Chevrolet Cruze #98 niži od propisanog.

 

Posle dva merenja odlučeno je da se Borkoviću ponište sva vremena ostvarena u prva dva dela kvalifikacija, zbog čega će sutra na obe trke krenuti s poslednjeg mesta.

- U šoku sam. Imao sam pol-poziciju za drugu trku, a onda se ovo dogodilo. Staza Hungaroring je gotovo nemoguća za preticanje, pa mi je ne samo oduzet start s prvog mesta nego i šansa da se prvi put popnem na podijum u WTCC - rekao je Borković nakon odluke.

 

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario je Ivan Miler u Sitroenu (1.48.727), ispred klupskih kolega Hoze Marija Lopeza i Sebastijana Loeba.

 

Obe trke WTCC u Mađarskoj biće vožene sutra, prva kreće u 13.30, druga u 14.40 uz direktan prenos na kanalima Eurosport i RTS 2.

 

Dušan Borković trenutno zauzima deveto mesto u generalnom plasmanu WTCC sa 15 osvojenih bodova posle prve četiri trke.

 

Duca
04.05.2014 01:40
On je šokiran ?! :) :)
Rudi
05.05.2014 02:58
Duca pravi odlične rezultate. Sam problem koji je se dogodio je odluka komisije i tu nema razgovora. Jedna takva komisija je napravila odluku u FR da diskvalifikuje jedan Citroen i tu je kraj tako da i Duca mora da razume da je to to i nema druge. Kako god, rezultate koje on postiže prve sezone WTCC~a su vrhunski i drzimo mu palčeve do kraja sezone. Ajmo ajde svi uz Ducu!!!!

Ime i prezime
Komentar