BRZE VESTI:

Borković najavio saradnju sa španskim Sunred-om

22.02.2013

Autor Petar Jankovic

 

 

Dušan Borković je danas zvanično potvrdio ono što čitaoci GonzaRacing portala znaju već desetak dana, učešće u FIA European Touring Car Cup-u (ETCC). Novost je najavljena saradnja sa španskim timom Sunred koji je 2010-te godine stajao iza Seatovog fabričkog tima u Šampionatu Sveta na kružnim stazama (WTCC). 

 

 

U pitanju je kombinacija koja može dati vrhunske rezultate jer iskustvo Sunredovih inženjera u pripremi Seat Leon automobila je ogromno. Borković je ipak realan i narednu sezonu najavljuje kao godinu „škole“ – „Ovo takmičenje iziskuje svakodnevna testiranja, koja je u ovom trenutku teško priuštiti. Potrebna mi je podrška najboljih, a uz podršku generalnog sponzora, što je i ove godine NIS, grada Pančeva a nadam se i drugih koji će prepoznati važnost promocije za našu državu kroz ovaj sport, verujem da ću doneti Srbiji bar jedan podijum i sa ovog takmičenja, a narednih godina, sa znatno više iskustva na novim stazama i neku titulu.” – izjavio je Borković koji nakon osvajanja Šampionata Evrope na brdskim stazama pokreće jedno novo poglavlje u svojoj karijeri.

 

Sunred (Sun Race Engineering Development S.L.) je tim koji se u početku takmičio u GT klasi sa modelom Cupra GT. U WTCC ulazi 2008-me godine sa Tomom Coronelom (Seat Leon TFSI kakav će voziti i Borković) koji 2009-te osvaja i titulu šampiona privatnika. 2010-te stoje iza fabričkog projekta SR Sport a za njih voze imena kao što su Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro i Jordi Gene- Te godine Sunred „opslužuje“ čak šest Seat Leon TDI automobila. U sezoni 2012 Sunred se vraća u FIA GT1 Šampionat Sveta sa vozilima Ford GT.Ime i prezime
Komentar