BRZE VESTI:

BORKOVIĆ KONAČNO DO BODOVA

23.06.2014

 

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je dva nova boda sjajnom vožnjom u prvoj trci na stazi Spa Francorchamp i sada u generalnom plasmanu Svetskog šampionata turing automobila ima 17 bodova i zauzima trinaesto mesto.

 

Već na samom početku prve trke Dušan Borković je pokazao da mu je mesto među najboljim svetskim automobilistima. Iako je zbog problema sa motorom koji je u toku noći morao da se promeni, po pravilima FIA startovao sa poslednje, 21.pozicije, Borković je trku završio na 9.mestu i osvojio dva nova boda u poslednjoj evropskoj trci ove sezone. Već u drugom krugu prve trke srpski automobilista je izbio na 11.poziciju i nagovestio osvajanje bodova. Iako je u četvrtom krugu prijavio problem sa prednjim gumama, uspeo je dva kruga kasnije da se izbori sa Čiltonom i Maom za desetu poziciju i da završi trku na  sjajnom devetom mestu.  Još pri krugu za zagrevanje konstantovano je da curi ulje iz Borkovićevog automobila, ali su mehaničari i ovaj problem uspeli da odstrane pre starta trke.

 

„S obzirom da sam bio prinuđen da promenim motor i da sam zbog tog startovao sa 21.pozicije, ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam sve od sebe. Posle dužeg vremena osvojio sam bodove koji mi mnogo znače za nastavak sezone. Da sam uspeo da završim drugu trku, sigurno bih stigao bar do sedme pozicije jer sam imao brzinu, ali šta da se radi, ipak je ovo Svetski šampionat“-rekao je Borković.

 

U drugoj trci srpski automobilista je startovao sa 11.pozicije, ali zbog pucanja splitera prilikom kontakta sa Loebom nije mogao više da skreće,pa je srpski as  u šestom krugu  morao da ode u boks i završi trku.

 

„Krenuo sam jako dobro. Dva kruga je Loeb bio ispred mene. Pokušao sam u dva navrata da ga prođem, ali me je on možda i malo nefer zatvorio i tom prilikom sam celim automobilom izleteo sa staze i polomio spliter. Auto nije mogao više da skreće i bio sam prinuđen da odem u boks.“-dodao je Borković

 

Trkački vikend u Belgiji na čuvenoj stazi Spa Francorchamps bio je poslednji u Evropi ove sezone. Naredna trka održava se u Argentini 2. I 3.avgusta. Ime i prezime
Komentar