BRZE VESTI:

BORKOVIĆ BEZ BODOVA U ARGENTINI

04.08.2014

 

PR

 

Srpski automobilista Dušan Borković uprkos sjajnoj vožnji i osvojenom osmom mestu na drugoj WTCC trci u Argentini, ostao je bez bodova dok se čeka odgovor na žalbu njegovog tima koji može potrajati i tri meseca. Borković tako u Argentini prolazi gotovo kroz identičnu situaciju iz Mađarske kada je izgubio pol poziciju u drugoj trci jer je tehnički delegat zadužen za WTCC procenio da je prednji spliter niži od propisanog. Ovoga puta Dušanov chevrolet je bio najbrži na trci i  delegat je zato odlučio da naknadno pogleda automobil.

 

Kazna je opet usledila zbog iste stvari. Usled udaranja u toku druge trke, došlo je do oštećenja splitera gde je jedna strana na mestu i po merama koje treba da budu, a druga oštećena strana je pala ispod dozvoljenog.Gotovo je nemoguće da usled udaranja na stazi ne dođe do oštećenja ovakve vrste. Takođe, ovaj problem na automobilu može samo da uspori vozača zbog loše aerodinamike, nikako da ga ubrza. Srpski as je zamalo zbog toga prekinuo trku:

 

„U jednom trenutku primetio sam po zvuku i jakom udaranju u automobilu da nešto nije u redu. Chevy više nije dobro ležao u krivinama i izgubio je brzinu, ali sam imao ogromnu želju da završim trku i prikupim bodove. Izuzetno me bole ove situacije koje apsolutno ne zavise od mene i mog znanja, a na koje na žalost ne može da utiče ni Campos. Plašim se da su ljudi iz FIA svesni moje brzine i da me zbog toga proveravaju"“-rekao je Borković posle diskvalifikacije.

 

Za razliku od Mađarske, Campos racing team je ovoga puta odlučio da uloži žalbu na odluku discplinske komisije. Odluka drugog tehničkog delegata koji će pregledati automobil u Francuskoj pred specijalnom komisijom može se čekati i do tri meseca. Ovakva situacija neće uticati na dalje bodovanje takmičenja srpskog asa u WTCC-u.