BRZE VESTI:

BORKOVIĆ AMBICIOZNO U SEZONU 2014

18.10.2013

 

"Moj cilj je da postanem prvi srpski vozač koji će voziti svetski šampionat turing automobila (WTCC) i zbog toga nam je neophodno da što pre pokrijemo potreban budžet, kako bih se uključio već naredne sezone. Takođe, moj plan je da paralelno nastavim da vozim i evropski šampionat ETCC u kojem sam ovu debitantsku  sezonu završio na trećem mestu. Veoma je izazovno, ali i stresno kada znate da imate kvalitet za svetske trke i uspehe, ali da će vas možda u tome omesti nedostatak novca. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da animiramo privrednike i nove sponzore i da ćemo sakupiti novac koji nam nedostaje da bi sledeće godine ostvarili planove" - izjavio je Borković.

 

Dušan Borković je prvi put predstavio javnosti ceo tim koji je sa njim već dugi niz godina.  U ekipi su pored trojice Španaca koji rade kao glavni inženjer, glavni i pomoćni mehaničar, još i inženjer Miroslav Rastović iz Hrvatske, Vladimir Jovanović mehaničar zadužen za gume, Strahinja Borković zadužen za opštu logistiku i gorivo i Goran Živanović, koji takođe radi na logistici i pripremi obroka. 

 

 

Događaju su prisustvovali brojni gosti i predstavnici medija. Oni su imali priliku da se provozaju sa Borkovićem u automobilu, ali i da na simulatoru trke pokažu svoje umeće u vožnji automobila identičnoj kao na trkama. Posle druženja u opuštenoj i veseloj atmoferi gosti, ali i Dušan bili su puni utisaka. 

 

"Hvala svima koji su na početku sezone  verovali da mogu da je završim sa titulom. Hvala medijima koji su pratili moj rad i rezultate. Moja poruka da za brzu vožnju služe trke, a ne ulice, može biti naša zajednička misija za podizanje odgovornosti vozača, kako bismo smanjili rizike prebrze vožnje i saobraćajnih nesreća, kojih nažalost, ima previše" - zaključio je Borković na kraju.

 

Kalendar WTCC i ETCC još uvek nije definitivno usvojen, ali se očekuje da se prva trka vozi 6. aprila u Maroku ili Francuskoj. 

 

 

NIS PETROL RACING TEAM


škoda mafija
19.10.2013 00:36
Još si uvek mali za sve to.Traži 'pomoć prijatelja' iz Užica.ON ĆE TI OBJASNITI...
Гага
19.10.2013 21:31
Ала су неки постали злобни. Је ли "шкода мафија", да ли те је то Андреј Кулунџић научио тако да се опходиш ?
speedfreak968
20.10.2013 17:17
Skoda mafija mora da je neki eminentni strucnjak iz senke, a mozda i neki veliki jos ne otkriveni sampion, i samim tim "kompetentan" da proziva i pominje one koji zaista imaju cime da se ponose... Naravno, uz duzno postovanje prijatelja iz Uzica takodje velikog srpskog sampiona, koga je doticni "mafijas" nicim izazvan uzeo u usta...
škoda mafija
21.10.2013 17:45
Andrej je zadužen za "vaš pašaluk".I naravno da treba poštovati gospodina iz Užica koji će vam tek "objasniti".Samo da tada neki ne budu imali "problem sa elektronikom"!
Boby Breša
24.10.2013 02:22
Ne bi mi bili Srbi kad se ne bi delili. Puno uspeha i Mikici i Duci. Neka se za zaviori srpska zastava a ja vas ocekujem u Monzi.

Ime i prezime
Komentar