BRZE VESTI:

BORIS MILJEVIĆ - KICK FUR KINDER

19.07.2014

 

Fudbalska ekipa vozača Formule 1 "Nazionale Piloti" pobjedila je ekipu "Promi 11" na humanitarnoj fudbalskoj utakmici "Kick Fur Kinder" koja se sinoć odigrala na Herbert Drese stadionu u njemačkom Hanauu, rezultatom 4:2 Ekipa Nazionale Piloti koju predvodi vlasnik Mario Di Natale, proteklih godina vođena je pod kapitenskom trakom Mihaela Šumahera, dok je ove godine usljed izostanka Šumahera, kapitenska traka pripala Sebastijanu Fetelu, koji je predvodio ekipu "Nazionale Piloti" do pobjede, pred više od 6000 gledalaca.

 

Najtrofejniji bosansko-hercegovački automobilista, Boris Miljević, zauzeo je mjesto u startnih 11 ekipe vozača Formule 1, pored kapitena ekipe Sebastijana Fetela, Žila Biankija, Robin Frijnsa i drugih automobilista.

 

 

"Velika mi je čast što sam dobio poziv gospodina Marija Di Natalea da se od ove godine priključim fudbalskoj ekipi "Nazionale Piloti" i pored vozača Formule 1 nastupim na humanitarnim manifestacijama kao što je "Kick Fur Kinder" i druge. Biti u startnoj postavi ekipe koju predvodi Sebastijan Fetel, pobjediti u svojoj debitantskoj utakmici i prikupiti veliku pomoć za djecu, je neopisiv osjećaj. Sada kada sam punopravni član ove ekipe, već na narednoj utakmici se nadam i svom prvom golu za ekipu." - rekao je Miljević nakon utakmice.

 

Miljević će naredne dane provesti na Hokenhajmu gdje se ovoga vikenda održava trka Formule 1 za veliku nagradu Njemačke.