BRZE VESTI:

ALEKSANDAR TOŠIĆ - JOŠ JEDAN SRPSKI AUTOMOBILISTA NA INO-SCENI

08.09.2011

 

Ove sezone svi budno pratimo nastupe Dušana Duce Borkovića koji bije bitke u šampionatu Evrope u disciplini brdskih trka, ali kako stvari stoje neće Duca ostati usamljen u toj evropskoj prezentaciji majstora “motanja” volana iz Srbije. Aleksandar Tošič Toške nas je obavestio da su mu se “složile kockice” i da će nastupiti na 2011 FIA EUROPEAN TOURING CAR CUP-u u Austriji na stazi Salzburgring u periodu od 22-24 Jula.

 

Želim da vas obavestim da ću nastupiti na trci u Salzburgu na Prvenstvu Evrope od 22-24 jula. Prijava je poslata, mada je za mene ona bila totalna novina u odnosu na sve ostale trke koje sam do sada vozio. Organizator mi je tražio da pošaljem CV sa biografijom i rezultatima koje sam napravio u dosadašnjoj karijeri kao uslov da nastupim na ovoj trci. Takođe sam dobio i pravilnik koji je toliko rigorozan da je preciziran svaki detalj na automobilu (npr. slova na bočnim staklima moraju da budu visine 88 mm). Moja je sreća da je Voja Lekić sa ovim automobilom nastupao na istoj trci prošle godine i da je upoznat sa većinom pravila. Mnogo nam je jednostavnije i jeftinije da sa dobrom organizacijom spremimo automobil u Beogradu nego da to radimo u Austriji. Svestan sam da moramo ozbiljno da se pripremimo, jer i sami znate koliko je Dušan Borković imao problema oko  pojedinih banalnosti na trci koju je vozio u Češkoj. 

Raspitali smo se i o konkurenciji i za sada je prijavljen italijan Fabio Fabiani koji se i prošle godine trkao sa Vojom Lekićem, zatim Holanđanin Niek Oude Luttikhuis koji nastupa sa Mitsubishi Carismom i još jedan ukrajinac sa hondom kao mojom. Iskreno se nadam da ću ponoviti uspeh  Voje Lekića i pobediti i na subotnjoj i na nedeljnoj trci.


Moram da pomenem i pomoć koju sam dobio od Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije i mojih sponzora KLAS-a, agencije Ponte i GP SHOP-a. Ministarstvo sporta iako je definisalo budžet za ovu godinu je na osnovu mog programa i rezultata iz tekuće sezone koje sam im prikazao odlučilo da me podrži i  da pomogne prezentaciju domaćeg autosporta na evropskoj sceni. Ja se ovim putem javno zahvaljujem ministarki sporta Snežani Samardžić-Marković, i nadam se da ću opravdati očekivanja i na dostojan način prezentovati našu zemlju. Napomenuo bih da dobri rezultati Borkovića, mene i Miloša Pavlovića mogu da učine da se automobilizam kao sport nađe u drugoj grupi sportova u kategorizaciji Ministarstva sporta. Ova promena bi nam automatski popravila status, povećala godišnji budžet od ministarstva sporta i omogućila još nekim mojim kolegama da se pojave na evropskoj sceni.Ime i prezime
Komentar