BRZE VESTI:

ALEKSANDAR BRKIĆ PRED BRDSKU TRKU SLATINA 2011

18.07.2011

 

Pred brdsku trku Slatina 2011 odlučili smo se da kontaktiramo, u prethodnih par godina najzačajnijeg sportskog radnika u automobilzmu u Republici Srpskoj a i šire, gospodina Aleksandra Acu Brkića. Predsednika kluba "Brkić Servis" u sezoni 2011. organizuje dva takmičenja. Brdsku trku Slatina 28. i 29. maja i kružnu trku na stazi Zalužani 04. i 05. juna.

 

Poštovanje gospodine Brkiću kako teku pripreme za „Brdsku trku Slatina 2011“ kao i kružnu trku na stazi Zalužani koja se vozi sledećeg vikenda?

 

Sve ide u najboljem redu, jedino sam poprilično umoran jer najviše obaveza moram sam da obavim, toliko sam zauzet da pet dana nisam ušao u svoj servis, ali preživeće se nekako. Najgore je već prošlo.

 

U kakvom se stanju nalazi sama staza, za koja se takmičenja boduje trka i koja je satnica takmičenja?

 

Takmičenje se boduje za šampionate Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije biće održana na Krčmaricama, na regionalnom putu Banjaluka – Slatina. Trka počinje u  nedjelju, od 12 časova.  Što se tiče pripreme same staze uradili smo veliki posao i staza je spremna za trku. Ispunjeni su svi uslovi bezbednosti na putu koje traži Svetska automobilistička organizacija (FIA) i obratili smo pažnju i na najmanje detalje, jer ova trka mora da opravda to što je deo Kupa sigurnosti na putu.


Koliko procenjujete da će takmičara učestvovati na vašoj trci?

 

Za sada imamo okvirnu cifru od oko 60 takmičara, od toga desetak iz Srbije, desetak iz Hrvatske, 3 takmičara iz Makedonije 8 iz Crne Gore i tri iz Slovenije. Ostali takmičari su iz Bosne i Hercegovine. Nije isključeno da će se još neki takmičari iz pomenutih zemalja u zadnji trenutak odlučiti da dođu na našu trku.

 

Na takmičenju će se pojaviti i nekoliko zanimljivih formula?

 

Svakako da hoće, publiku neće ostaviti ravnodušnom Formula 3000 ofarbana u boje Ferarija koju će voziti slovenac Marian Smrdelj , domaćin Boris Miljević sa formulom Nisan, Dino Butorac sa Formulom Reno, Jovan Aćimić sa Osellom i Branimir Radić.

 

Ovo je drugo takmičenje koje se boduje za Kup „Bezbednost na Putu“, a prvo u disciplini Brdskih trka, kako ste zadovoljni premijerom ovog takmičenja na kružnoj trci u Kragujevcu proteklog vikenda?

 

Kao i svaki početak i ovaj je bio težak, izostali su u Kragujevcu takmičari iz Makedonije i iz Hrvatske, ali eto prilike da se na našoj trci ponove okupe takmičari iz regiona, i da se ustale takmičenja koja će skupiti konkurenciju koja je razasuta po zemljama bivše Jugoslavije. Kvalitetna konkurencija stimuliše na bolju vožnju, publika je zadovoljnija, takmičenja su atraktivnija i za medije i za sponzore. Mislim da je ovaj Kup budućnost i realnost za automobilizam u regionu.

 

Na kružnoj trci u Kragujevcu gradonačelnik je otvorio trku, promotivno napravivši jedan krug u tračkom automobilu želeći na taj način da podršku auto sportu. Kakva je vaša saradnja sa gradskim organima?

 

Na svu sreću i kod nas je dobra saradnja sa rukovodećim ljudima, u gradu kojima se i ovaj put zahvaljujem. Imamo podrškuDragoljuba Davidovića gradonačelnika Banja Luke, kao i od gospođe Ljiljane Radovanović načelnice uprave za društvene delatnosti. Njihova pomoć i podrška značajno su pomogli u realizaciji naše brdske i kružne trke.

 

Aco želimo vam puno uspeha, i da se što veći broj takmičara i publike pojavi na trci, na kojoj će po prognozama metereologa vreme poslužiti takmičare, odnosno biće sunčano bez kiše.