BRZE VESTI:

AĆIMIĆEVA DOMINACIJA NA GLAVI ZETE

03.10.2014

 

Trka na Glavi Zete, moglo bi se reći, je na velika vrata vratila automobilizam u Crnoj Gori. Broj takmičara i publike pokraj staze vraća nadu da ovaj sport i dalje uz sve probleme živi kod naših suseda. Hrabrom i beskompromisnom vožnjom Jovan Aćimić je pobrao najviše simpatija publike. Bio je to performans koji je donelo prvo mesto i rezultiro ogromnom razlikom u odnosu na konkurenciju. 

 

„Vrlo sam radostan što je mđunarodna brdska trka Glava Zete 2014, koja se boduje za šampionat brdskih trka u automobilizmu centralno evropske zone, prošla u znaku mog potpunog trijumfa, kako u klasnom poretku, tako i u generalnom plasmanu. Naime, uspio sam da ostvarim dvije ubjedljive pobjede u obje trke vožene u dva dana, oborim moj pređašnji rekord staze oba puta i to u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji. Zadovoljan sam što mi je pošlo za rukom da nad drugoplasiranim takmičarom ostvarim ubjedljivu prednost u oba navrata od po 4 sekunde po vožnji.

 


Ovom prilikom, moram da izrazim posebnu zahvalnost objektivnoj crnogorskoj automobilskoj publici, koja mi je priredila pravo zadovoljstvo svojim brojnim prisustvom kraj staze, a koja inače dobro poznaje i voli ovaj dinamičan i atraktivan sport,  jer je svojim toplim aplauzima na svakom dijelu staze pozdravila i propratila od starta do cilja ovaj moj sjajan nastup i veliki trijumf. Takođe, izražavam zahvalnost svim mojim prijateljima na toploj podršci, pa i onima koji nisu moji navijači ali koji su mi prišli i izrazili svoje čestitke, kao i onima koji su mi poslali svoje video zapise i fotografije .


Uz pozdrav, Jovan Aćimić“