BRZE VESTI:

5. RALLY SANTA DOMENICA SKUPIO VEĆ 60 VOZAČKIH POSADA

27.10.2014

 

U jeku priprema za dobro poznati, 'totalno drukčiji od drugih' Rally Santa Domenica, koji je na dosadašnjim izdanjima okupljao i do 10.000 zaljubljenika u ovaj neodoljivi oktanski sport, kao i redom najbolje od najboljih vozačkih posada iz regije, te vrlo cijenjenih vozačkih zvijezda iz inozemstva što mu daje i snažan internacionalni karakter, prije tjedan dana krenule su i službene prijave za njegovo peto jubilarno izdanje koje će se održati 29. i 30. studenog na stazi Savrščak kraj Samobora, uz uzbudljivi tradicionalni start u Svetoj Nedelji, koja je i ove godine veliki vjetar u leđa cijelom Rallyju i nezamjenjivi grad domaćin.

 

U tako kratkom roku, broj prijava se već popeo na okruglih 60, što je dosadašnji rekord i tek privremena lista koja će se povećavati, a očekuje se do početka relija njih više od 100. Među dosad 'upisanima' su uvijek spektakularni majstori šrekanja, legende drift scene, Josip Žagar ZAX i Miro Mrgud Zrnčević, zatim domaćin i višestruki prvak Hrvatske u rallyju Nenad Lončarić, nekadašnji vozač WRC-a, Mađar Krisztian Hideg te posade iz susjednih zemalja - Slovenije, Italije, Mađarske i Švedske. 

 

S najvećim se nestrpljenjem očekuje i oktanski manevar najsjajnije zvijezde mađarskih rally pozornica, uvijek nepredvidljivog Gerga Szauera, koji ondje dere u konkurenciji 100 Lada i dvostruko boljih automobila, a prati ga glas 'wunderkinda' za stražnji pogon.

 

Kao i lani, makadamsku će prašinu dizati pregršt automobila sa stražnjim pogonom, koji trenutačno prednjače, a tu su atraktivni Nissan Navara V8 'skockan' za Dakar Rally koji vozi dobro poznati Pal Lonyai , jedan vrhunski Buggy koji 'gazi' talijanski prvak u autocrossu Giovanni Trincossi, kao i prednjepogonaška Seat Ibiza Kit Car kojom će 'kormilariti' dvojica švedskih vozača te ništa manje važna hrpa nezaobilaznih mađarskih Lada.

 

Posljednji vikend studenog na jubilarnom Rallyju Santa Domenica, uz zavidan broj trkaćih jurilica i vatrenu atmosferu, očekuju nas 4 dosad najatraktivnija brzinca sa 50 kilometara dužom stazom, prava jesenska utrka, 'šećer na kraju' domaće rally sezone.

 

Pratite nas na:  http://www.akk-svetanedelja.com/ https://www.facebook.com/RallyShowSantaDomenica

Listu prijava možete vidjeti na linku:

http://www.akk-svetanedelja.com/index.php/natjecatelji/lista-prijava

 

Vožnja RWD-wunderkinda Szauera na 4. Rallyju Santa domenica

ww.youtube.com/watch?v=RRFs93P0OWo