BRZE VESTI:

2. BEOGRADSKI RELI - NAJAVA TRKE

29.06.2011

 

 

Beogradski reli klub "MM Power" ima čast da 7. i 8. maja tekuće godine otvori Reli šampionat Srbije drugim po redu Beogradskim relijem. Pored bodovanja za državno prvenstvo, „2. beogradski reli“ je i deo Šampionata Centralnoevropske zone, poznatijeg kao CEZ, regionalnog udruženja kojeg čine članovi sportskih auto saveza 16 zemalja. Kao i prethodne godine, kad se klub „MM Power“ premijerno našao u ulozi organizatora, start i cilj takmičenja biće u samom centru Beograda, i to ispred Skupštine grada.

 

Prvi takmičar krenuće sa lokacije ispred Starog dvora u nedelju, 8. maja u 10:00 časova, a potom slede poznati specijalni ispiti na beogradskim izletištima Avali i Košutnjaku. Nakon ukupno devet specijala, pet na Avali i četiri na Košutnjaku, dolazak prvog takmičara na cilj se očekuje u 17:00 časova.

 

Pre tog, takmičarskog dela relija, subota 7. maj biće rezervisana za tehnički pregled i verifikaciju posada, a potom, u večernjim satima, sledi promotivni super-specijal na kartodromu Ada Huja. Pre tog specijala publika će imati priliku da čuje interesantno predavanje i edukaciju o bezbednosti saobraćaja, a svi zainteresovani moći će da dobrovoljno daju krv u pokretnom vozilu Zavoda za transfuziju krvi, u akciji organizovanoj u saradnji s Crvenim krstom Srbije. Zabavni deo programa činiće trka poznatih u kartinzima, gde će publika videti kako se sportisti, pevači, glumci i voditelji snalaze na trkačkoj stazi...

 

Što se učesnika tiče, organizatori očekuju oko 30 najboljih domaćih posada na startu. Uz aktuelnog Šampiona, Vladicu Rabrenovića, sigurni učesnici su i Srđan Višnjić i Vladimir Zečević, ali i ostali poznati reli majstori. Najbrojniji će svakako biti takmičari u „jugu 55“, popularnom „malom N- u“, gde se očekuju i neki vozači koji nisu relisti po opredeljenju, ali ovo takmičenje, zbog kompaktnosti, lokacije i poznatih terena, uglavnom koriste za pripremu za nastavak sezone. Favorit je višestruki aktuelni prvak, Ivan Mandić, mada će ostali zdušno pokušati da konačno prekinu njegovu dominaciju.

 

Interesantne partije se očekuju u klasi N/3, do 2.000 kubika grupe N, gde će Rabrenović imati žestoku konkurenciju u vidu Višnjića, Zečevića, novopridošlog Saše Ostojića. Na žalost, učešće uvek brzog i atraktivnog Todora Stamenkovića je pod znakom pitanja. S druge strane, pominje se povratak Vladana Petrovića i njegove „subaru imprece“ na stazu, ali je učešće Dušana Borkovića neizvesno, s obzitom da se brzi Pančevac posvetio učešću u Šampionatu Evrope na brdskim stazama. Još uvek se očekuje i potvrda Vojislava Lekića o učešću, s obzirom da je popularni Leka još tokom zime najavio da napušta kružne staze i u potpunosti se posvećuje reliju. Ono što je još sigurno je da ćemo na stazi videti i jednu posadu iz Italije, mladog Davida Maljonea, i to za volanom „fijat punta Super 1600“!

 

Na kraju treba istaći da su organizaciju „2. beogradskog relija“ pomogli sponzori, „GP auto šop“ i „Keeway“, a nesebičnu tehničku pomoć dali su Sekretarijat za sport Beograda, Sekretarijat za saobraćaj, Opština Palilula, Republički zavod za sport, Vujić voda, Mass company, Bioni, Agencija New image, MTM, Linde tehnički gasovi, Baloni marketing, Kancelarija ZMP, Blue Sky i drugi prijatelji kluba.

 

Ovo takmičenje ima i jaku medijsku potporu, s obzirom da su uz „2. beogradski reli“ televizije Prva, RTS i SOS kanal, medijska kuća Ringier sa svojim izdanjima Blic, Alo i 24 sata, zatim Sportski žurnal, S radio i brojni internet sajtovi: www.gonzaracing.com, www.plumrace.com, www.automagazin.rs i drugi.