BRZE VESTI:

BORKOVIĆ U 2015 SA NOVIM AUTOMOBILOM I TIMOM

18.01.2015

 

Borković PR

 

Srpski automobilista Dušan Borković u drugoj sezoni WTCC-a nastupiće kao vozač Pro Tima iz Italije. Ime tima koje će naš automobilista sa ponosom nositi širom sveta još uvek nije poznato, ali je sigurno da će Borković  imati broj 98 kao i prethodne sezone u WTCC-u, po NIS-ovom 98 BMB gorivu.

 

Dušan je danas obišao fabriku "JAS", koja je oficijalna kompanija za izradu fabričke trkačke Honde TC1 u svetskom šampionatu u automobilizmu I upoznao se sa novim timom.


"U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Campos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro Tim. Danas sam se u JAS-u upoznao  sa  tehničkim detaljima automobila, sa timom mehaničara i inžinjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme,kako bih bio što spremniji za testove koji me očekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa 207cm udjem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite” uz osmeh je poručio srpski as I dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate I moćne trkačke istorije.

 

Pored zdravstvenih i finansijskih problema kojima je Borković završio prethodnu sezonu bez poslednje trke u Makau, u novu sezonu ulazi optimistično sa nadom da će do kraja prikupiti sva potrebna sredstva kako bi bez problema  završio sezonu. 

 

"U trkama postoji mnogo nepredvidivih situacija, kao što su sudari koji iziskuju dodatne troškove, ali se nadam da će me ove sezone takve situacije zaobići. Automobilizam je inače izuzetno skup sport I moj tim  danonoćno radi da obezbedi sve uslove koji su neophodni da I u ovoj sezoni stignem do novih postolja. Drago mi je da su moji sponzori, država i Grad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Ja ću kao i do sada sa ponosom nositi grb moje države,  grada Pančeva i sponzora gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vioriti sa pobedničkog postolja. Zahvalan sam svim mojim sponzorima i znam da ću opravdati ukazano poverenje"-poručio je Borković iz Italije.

 

Srpski as će sredinom februara prvi put testirati svoj novi automobil na zvaničnom testu u Barseloni, a ubrzo potom kreće u Argentinu gde će se 7.i 8.marta održati prvi trkački vikend u novoj WTCC sezoni.Ime i prezime
Komentar