BRZE VESTI:

Igor Savić - In memoriam

 

Igor Savić rođen je 1979. godine u Beogradu gde je i završio osnovnu i srednju saobraćajnu školu za vozača.

Već sa 12 godina je vozio očev auto. Sa 14 je imao svoj lični auto-fiću. Sa 16 godina je od istog napravio trkačkog fiću.

Sa 17 godina je prvi put učestvovao na školskom takmičenju kao najbolji vozač saobraćajne škole u Kraljevu na Beranovcu gde su osvojili drugo mesto.

Sa 19 godina je otisao u vojsku kao vozač.

1998. učestvuje na 31. YU Reliju kao suvozač Darku Otenhajmeru i osvajaju 3. mesto.

2000. godine prvi put vozi juga u klasi N za ASK Majla sport i već na prvoj trci na Ušću pravi drugo startno vreme, ali ne uspeva da završi trku.

2001. godine pravi svoj lični trkački auto i vozi za ASK Bobo sport. Sezonu zavrčava kao 7. u generalnom plasmanu.

2002. godine sa istim autom vozi za ASK “M” Motorsport kao vozač i mehaničar. Na Ušću pravi 3. vreme, u Kraljevu 4. vreme, a na Mišeluku 1. vreme i obara rekord staze u vremenu 1.58.385.

2003. godine vozi za MR Racing Team. Na prvoj trci u Kraljevu završava kao treći, dok na drugoj trci na istoj stazi vozi rekord staze 2.34.300 i završava prvi. Sezonu završava 4. u generalnom plasmanu.

2004. godine nasavlja da vozi za MR Racing Team i već na prvoj trci u NS završava drugi. Drugu trku na istoj stazi takođe zavrsava drugi. Na trećoj trci u sezoni na Ušću ponovo osvaja drugo mesto. U Kraljevu na tri trke osvaja prvo, treće i četvrto mesto. Ovu sezonu 2004. završava kao Vice Šampion. Ujedno je i jedini vozač u svojoj klasi sa svim završenim trkama i to u bodovima.

2005. godine je osnovao svoj Auto sportski klub Gonza Racing kao i svoj oficijalni sajt GonzaRacing.com koji je zahvaljujuci ljubiteljima auto sporta, postao najveci portal auto sporta na nasim prostorima

Igor je poginuo 04. juna 2005. na Ušću. Neka mu je večna slava!!