BRZE VESTI:

NOVO ORUŽJE WRR RALLY TEAM-A

17.10.2014

NOVO ORUŽJE WRR RALLY TEAM-A

Kada čoveka pokreću ljubav i strast prema onome što radi granice niti prepreke bilo koje vrste prosto ne postoje. Sa druge strane kada neko osvoji četiri titule šampiona države, priznanje Zlatna kaciga AMSS-a, nastupi na takmičenjima koja se boduju za prvenstvo Evrope i sveta i u krajnjoj liniji uđe u neke zrele godine postavi se pitanje da li dođe do neke vrste zasićenja i da li je vreme da se „povuče ručna“. U slučaju Vladice Rabronovića, omiljenog lika reli sporta u srbiji ali i regionu, „ručna“ se povlači samo na stazi, u krivini, radi što atraktivnijeg prolaska na radost publike. Novi projekat prvog čoveka WRR Teama iz Čačka još jedan je dokaz za sve ove naše tvrdnje.

U ŠANGAJU BORKOVIĆ STARTUJE DVANAESTI

11.10.2014

U ŠANGAJU BORKOVIĆ STARTUJE DVANAESTI

Srpski automobilista Dušan Borković startovaće na nedeljnim trkama Svetskog šampionata turing automobila (WTCC) u Šangaju iz šestog reda. Vozač Chevrolet Cruze #98 napredovao je u odnosu na prošli trkački vikend u Pekingu, kada je imao udes, a njegov automobil pretrpeo znatna oštećenje. Ohrabruje i činjenica da je as NIS Petrol by Campos Racing tima na drugoj stazi u Kini bez problema izborio drugu rundu kvalifikacija.

SUSRET VELIKANA EX-YU AUTOSPORTA U HRVATSKOJ

09.10.2014

SUSRET VELIKANA EX-YU AUTOSPORTA U HRVATSKOJ

U organizaciji AMK Skok Racing-a Hrvatska i grad Poreč bili su predhodnih dana domaćini legendama automobilskog sporta sa prostora bivše Jugoslavije. Na jednom mestu ponovo su se našli nekada ljuti protivnici sa kružnih, brdskih i reli staza da se uz druženje podsete „starih dobrih vremena“ kada je u ogromnoj konkurenciji velike države trebalo da se dobro pomuči kako bi se stiglo do zvanja šampiona. Predstavnici Srbije na Susretima velikana ovoga puta bili su Boban Atanacković, Vićentije Vićo Savić i Milun Vesnić.

UŠĆE 2014

06.10.2014

UŠĆE 2014

iz ugla Ljubomira Ivanovića ...

 

Posle pet godina automobilisti su se vratili na stazu Ušće. Staza na ušću Save u Dunav je krajem 60’ godina prošlog veka (1967., 1968., i 1969.) ugostila učesnike takmičenja pod nazivom Kup Evrope za turističke automobile. Trka održana 1969. je bila prvo automobilsko takmičenje u bivšoj Jugoslaviji koje je prenosila televizija. Gledao sam taj prenos. Učesnici ovih trka su bili najbolji i najpoznatiji evropski vozači, većinom vozači fabričkih ekipa, BMW, Alpina, Schnitzer, Porsche, Alfa Romeo, Abarth.

BORKOVIĆ LAKŠE POVREĐEN U PEKINGU

05.10.2014

BORKOVIĆ LAKŠE POVREĐEN U PEKINGU

Srpski automobilista Dušan Borković lakše je povređen na današnjoj WTCC trci u Kini, nakon sudara sa rivalom na stazi u Pekingu. Srpski as nije imao nimalo sreće posle letnje pauze Svetskog šampionata turing automobila (WTCC). Vozač NIS Petrol by Campos Racing tima vikend u kineskoj prestonici Pekingu neće pamtiti po mnogo čemu dobrom, s obzirom na niz pehova koji su ga zadesili u dalekoj Aziji.