BRZE VESTI:

Kako odabrati prava svetla za svoj automobil

06.06.2018

 

Ispravna i kvalitetna svetla na automobilu veoma su važan faktor za sigurnu i bezbednu vožnju. Farovi su svetla koja sada moraju da se koriste konstantno tokom vožnje, bilo da je ona noćna ili po danu, a ostala svetla mahom su tu radi signalizacije i, takođe, doprinose sigurnosti tokom upravljanja automobilom. Farove na autu preporučljivo je menjati na svakih nekoliko godina, ali ne smete preskočiti ni redovno održavanje i zamenu ostalih osvetljenja na svom automobilu, kao što su, stop svetla, maglenke za auto, parking svetla, poziciona svetla itd...

 

Uštedite sebi vreme i novac, zaobiđite jurnjavu po radnjama i prodavnicama auto opreme, posetite online prodavnicu Karoserija.rs i iz širokog asortimana odaberite sve neophodne auto delove online i obezbedite sebi funkcionalan i ispravan automobil.

 

Na šta obratiti pažnju prilikom odabira farova?


Nemojte srljati i impulsivno kupovati auto delove. Pažljivo pogledajte sve prednosti i mane koje postoje, a potom izvagajte šta je najbolje za vas i koliko ste u mogućnosti u datom trenutku da uložite u svog četvorotočkaša.


Vek trajanja - logično je da ćete, ukoliko se opredelite za dugotrajnije osvetljenje, poštedeti sebe čestih zamena i eventualnih kvarova glavnih lampi vašeg automobila. Isto tako, logično je da ćete za to morati da izdvojite mnogo više novca, ali verujte da će se vremenom uloženo isplatiti.


Svetlost - jača svetla mogu doprineti da se vidljivost na putu uveća za čak 50 procenata. Ipak, svetlije sijalice, kao na primer led sijalice za kola, daleko više koštaju nego one standardne, s obzirom na to da je neophodna ugradnja više pojedinačnih dioda kako bi se obezbedila pomenuta jačina svetlosti. Pored toga, ona se dosta brzo troše, pa je njihov radni vek mnogo kraći.


Belina - bela svetla su korisna jer omogućavaju da se brže prepozna signalizacija, s obzirom na to da su visokog intenziteta. Bezbednija su od ostalih, a ono što morate znati jeste da ovakva svetla koriste uglavnom proizvođači luksuznih modela automobila. Svakako, intenzivna bela svetla preporučljiva su pre svega za glavne farove, dok su maglenke za auto uglavnom žute, a stop svetla crvene boje.


Obavezno proverite na svom automobilu da li je i koliko jednostavno da sami zamenite osvetljenje, a ukoliko imate i najmanju dilemu da li ćete moći to da obavite onako kako treba, najbolje je da se obratite profesionalcima kako biste izbegli eventualne probleme.

 

Zašto su led sijalice za kola bolje od ostalih?


Led sijalice za kola odličan su izbor zbog toga što stvaraju jako svetlo koje je odlično vidljivo i tokom dana i tokom noći. U današnje vreme one su veoma popularne jer su energetski vrlo efikasne. Lako se mogu instalirati u različitim modelima i sklopovima vozila zbog karakterističnog plug-and-play sistema. Mana ovih sijalica je ta što su njihovi početni troškovi veliki, ali je činjenica da se vremenom itekako isplate.


S druge strane najčešći izbor vozača jesu halogene sijalice s obzirom na to da su dugotrajne, a pritom su i troškovi njihove zamene vrlo povoljni. One proizvode standardno svetlo, lako su dostupne u svim oblicima i veličinama, pa je moguće njihovo montiranje na različite tipove automobila.


Za koju god opciju da se odlučite i koji god izbor da napravite, sigurno je da ćete traženo i željeno pronaći u okviru online shopa Karoserija.rs. Koji god da su vam potrebni auto delovi online, bilo da je to neki deo iz enterijera automobila, karoserijski deo, ili, ipak, osvetljenje kao što su farovi, stop svetla, maglenke za auto, sve to možete pronaći na jednom mestu, uz najpovoljnije cene. A za svaki savet tu je stručno i ljubazno osoblje uvek spremno da pomogne, reši vam nedoumice i odgovori na svako vaše pitanje. Ime i prezime
Komentar