Galerija | Berza | Vesti | Plasman krug | Plasman brdo | Plasman rally | Tuning Styling | Kruzne staze | StreetRaceForum | CannonBallCommunity
  Home Registruj se Traži FAQ - Često Postavljana Pitanja Lista članova Korisničke grupe Pristupi  
Odgovori na poruku Pomoc pocetnicima u reliju
Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeci
Pomoc pocetnicima u reliju
zumzumzum
Racer
Racer

Pridružio: 21 Feb 2005
Odgovoriti sa citatom
Na koji nacin bi smo mogli da pomognemo pocetnicima u reli sportu ?

- delovima i gumama za trening koje ne koristimo
- savetima i ucestvovanjem na treningu
- otvaranje mogucnosti pocetnicima da pomazu svojim radom "seniorskim" timovima u razmenu za iskustvo
- otvaranje fonda gde ce clanovi foruma priloziti sredstva, trkacke delove za prodaju ili sl. i da glasamo na forumu kome ce od skupljenih sredstava da se pomogne i zasto

Da bi sve ovo bilo fer, formula uspeha je da 'juniori" treba da su vec na neki nacin hrabro zagazili u vode reli trka (kupovinom trkackog auta, suvozacki,pomazu timovima) i da im treba pomoc.

Ajde jos neki predlog... Ideja je otprilika kako bi "seniori" konkretno mogli da pomognu "juniorima" .
Ima podosta "juniora" na forumu za pocetak.
Pogledaj profil korisnikaPronađi sve poruke autora zumzumzumPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autoraMSN Messenger
srdjan1
Professional
Professional

Pridružio: 06 Nov 2006
Odgovoriti sa citatom
Nije ti losa ideja

Moderator
Moderator

Pridružio: 31 Jan 2005
Odgovoriti sa citatom
@Zum

bravo bravo bravo bravo

"Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti" - Homer J. Simpson
Pogledaj profil korisnikaPronađi sve poruke autora PJRevsPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autora
RaiKkonen911
Moderator
Moderator

Pridružio: 10 Jun 2005
Odgovoriti sa citatom
Sve cestitke Borise Wink za ideju.

Professional

Pridružio: 02 Dec 2005
Odgovoriti sa citatom
jel juniori po godinama ili po stazu? Smile

Racer
Racer

Odgovoriti sa citatom
Predlazem da nema veze sa godinama. Ko god pocinje u reliju, a treba mu pomoc, " da krene", bi trebalo da moze da aplicira.
Pogledaj profil korisnikaPronađi sve poruke autora zumzumzumPošalji privatnu porukuPošalji emailPoseti sajt autoraMSN Messenger
McCrash
Moderator
Moderator

Pridružio: 13 Mar 2005
Odgovoriti sa citatom
Sjajna ideja ali kod nas je sve teško, i čini mi se da je i dvaput gore nego što sam mislio da je, jer kupovina auta je izgleda bila najlakša, ali treba taj auto spremiti, troškove takmičenja...
Dalje ne bih uradio ni ovo što sam uradio da nije bilo mog učitelja Romana kome se zahvaljujem jer me on bukvalo i uveo u pravi svet trka, nagovorio da počenem, dao dosta saveta, ugostio par puta, vodio na trke...kupim auto jer da njega nije bilo ne bih to uradio sigurno.
Kasnije se tu našao i Vladica koji je sponzorisoa WRR reli kome se naravno zahvaljujem ovom prilikom.
Ali kod nas je teško da i seniori šampioni, osvajači zlatnih kaciga nađu sponzore a kaomli mi početnici.
Ali me je iskreno i obeshrabrilo dosta stvari, jer sumnjam da bih ugrozi nekog sa poluraspadnutim autom kakav je moj što je pola centimetra niži ali dobro pravila su tu da se poštuju, niko nige nije pomenu da sam vervatno najmalađi debitant na reliju sa 18 godina i tri meseca.

Racer
Racer

Odgovoriti sa citatom
Jel to znaci da ti apliciras za pomoc?
Evo ti iz cuga savet koji ce da ti pomogne da rascistis neke stvari u glavi, sto nece da ti pomogne samo sa relijem vec i sa drugim stvarima, a mozda pomogne i nekim drugim citaocima ovog foruma. Napomena je da su ovo moja razmisljanja i u ni u kom slucaju ne mora da znaci da sam ja u 100% pravu:

- Fokus: moras da se fokusiras sta ces da radis i cime da se bavis. Ko god je umesan u reli bavi se samo time. Fokusiraj sredstva i razmisljanja.
- Nemojd da se zalis: kukanje nikom ne pomaze i niko ne voli to da slusa. Ako se zalis pomocice ti jednom i ajd zdravo...
- Definisi koji ti je cilj u reliju , odnosno sta hoces da postignes svake sezone. Vodi racuna da ti je cilj realan, TJ da ti cale nije Matt Willson ili da te voli Carlos S.
- Nisi trebao da cekas ovu priliku da se zahvalis Wladici na pomoci vec si to trebao odavno da ucinis i da ga pitas da li ti nesto mozes da ucinis za njega (npr pomoc oko menjanja guma i ciscenja kola na Yu reliju, pomaganja oko organizacije i sl..). To sto si najmladji vozac nikoga ne interesuje, ako ne postignes neki uspeh, a bogami i ako postignes niko se bash nece uzbuditi. Trkas se zbog sebe, a ne zbog price i slave koja je prolazna.
- Pokazi postovanje prema starijima i iskusnijima u reliju i nemoj da se raspravljas o materiji koju ne poznajes. Iskazi svoje misljenje i saslusaj komentare ,ali nemoj da se ubedjujes ako 100% ne vladas temom.
-Postuj pravila! Niko ti nece nista reci za pola santimetra i ako ti kaze obiocno se najde nacin da se resi to da podignes auto za toliko, ali nemoj da kukas oko toga i da pravis problem. A ti bi da "ugrozis nekoga"? Pitaj Laudu, Budu koliko im je trebalo da "ugroze" nekoga.

Zakljucak: definisi sta ti je tacno potrebno za reli, napravi spisak pa cemo da vidimo ko sa cime moze da ti pomogne...Napomena : nista neces dobiti za Dz sve ces ili da odradis ili da se zahvalis kako treba, ali ces da se trkash...
KOPECKY
Professional
Professional

Pridružio: 04 Apr 2006
Odgovoriti sa citatom
E ja cu da vam se javim za jedno 3-4 god,samo da se otarasim matoraca,pa mi onda pomozite.
Pogledaj profil korisnikaPronađi sve poruke autora KOPECKYPošalji privatnu porukuPoseti sajt autoraMSN Messenger
McCrash
Moderator
Moderator

Odgovoriti sa citatom
Vladici sam sam se zahvalio i ranijr i lično i ovde Wink Pitao sam ga i oko organizacije da mu pomognem oko kompjutera...I naravno da može da računa na mene na stvari koje si napomenuo.
Da se bavim samo relijem u Srbiji teško, a od tate se ne nadam ničemu i što sam uložio u taj auto sam sam zaradio svojim radom.
Moraju da se voze makar dve sezone, ili makar 7-8 relija bar to većina iskusnih trkača kaže.
Za Čačak smo pokušali čak je Vladica zamolio Nešeca da mi da gibanj i on mi je izašao u susret,hvala mu, ali baš je tada i menjač počeo da zajebava a da rešimo obe stavri Mića i ja nismo bili kadri a WRR je bio zauzet oko Nešecovog auta.
Hvala na savetu Wink Probaću da se trkam. A iznad se nisma žalio samo sam hteo da iznesem kako izgleda početak trkanja sa moje tačke gledišta. Nadam se da se nismo pogrešno razumeli.

Racer
Racer

Odgovoriti sa citatom
Mali dodatak,

-Ideja nije da se SAMO bavis relijem, vec da se fokusiras, ako ti je to hobi i resio si da se bavis time. Naravno da sve ostalo, skola, posao i porodica ne treba da se zapostavi... ukoliko je moguce Smile
- Sklanjaj se ako te neko stiglne sa ledja na reliju...! To niti je sramota niti se retko dogadjada zbog kvara ili ne poznavanja staze , a posledice mogu da budu velike.. ..

Napravi realni spisak sta ti fali, relije na koje bi izasao ...i postuj ovde.
srdjan1
Professional
Professional

Pridružio: 06 Nov 2006
Odgovoriti sa citatom
KOPECKY ::
E ja cu da vam se javim za jedno 3-4 god,samo da se otarasim matoraca,pa mi onda pomozite.
To ti barem nije problem imas rupa milion na Avali pa ih samo lagano gurni

Test Drive
Test Drive

Pridružio: 11 Sep 2006
Odgovoriti sa citatom
E ljudi ovo vam je super ideja!!! bravo Evo ja sam planirao da jos sledecu sezonu pomno pratim i sto vise teoretski savladam pa na kraju sezone da uzmem auto i ako da bog 2008 izadjem na prvi rally!!!Tako da ako je neko raspolozen da mi pomogne(pre svega savetima) neka se javi!! I ako nekome bude trebala ta tehnicka pomoc(rad sa timovima) o kojoj ste pricali ja sam tu Wink
P.S.Naravno Mc HVALA za savete(ne brini se jos cu te smarati) Very Happy Exclamation
Pogledaj profil korisnikaPronađi sve poruke autora minesaPošalji privatnu porukuPošalji email
Re: Pomoc pocetnicima u reliju
Maxy
Friend
Friend

Pridružio: 04 Maj 2005
Odgovoriti sa citatom
zumzumzum ::
Na koji nacin bi smo mogli da pomognemo pocetnicima u reli sportu ?

- delovima i gumama za trening koje ne koristimo
- savetima i ucestvovanjem na treningu
- otvaranje mogucnosti pocetnicima da pomazu svojim radom "seniorskim" timovima u razmenu za iskustvo
- otvaranje fonda gde ce clanovi foruma priloziti sredstva, trkacke delove za prodaju ili sl. i da glasamo na forumu kome ce od skupljenih sredstava da se pomogne i zasto

Da bi sve ovo bilo fer, formula uspeha je da 'juniori" treba da su vec na neki nacin hrabro zagazili u vode reli trka (kupovinom trkackog auta, suvozacki,pomazu timovima) i da im treba pomoc.

Ajde jos neki predlog... Ideja je otprilika kako bi "seniori" konkretno mogli da pomognu "juniorima" .
Ima podosta "juniora" na forumu za pocetak.

ZumZUm super ideja!Ovako se pomaze,konstruktivnim savetima......Ja bi trebalo da krenem da vozim od sledece sezone...e sad da li reli ili krug jos ne znam Confused Vise volim reli,ali je dosta skuplji...
Ali mi malo glupo da smaram nekoga sta mi sve fali Sad

Hvala Bojanu(sa kruga)zna on zasto!
I hvala srdjanu sto me je provozao po Avali!

Moderator
Moderator

Odgovoriti sa citatom
minesa ::
E ljudi ovo vam je super ideja!!! bravo Evo ja sam planirao da jos sledecu sezonu pomno pratim i sto vise teoretski savladam pa na kraju sezone da uzmem auto i ako da bog 2008 izadjem na prvi rally!!!Tako da ako je neko raspolozen da mi pomogne(pre svega savetima) neka se javi!! I ako nekome bude trebala ta tehnicka pomoc(rad sa timovima) o kojoj ste pricali ja sam tu Wink
P.S.Naravno Mc HVALA za savete(ne brini se jos cu te smarati) Very Happy Exclamation

Ništa, samo udri, drago mi je da ideš na prvi reli.

Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu
Sva vremena su GMT + 2 sata  
Strana 1 od 6  

Odgovori na poruku