|
 | Pomoc pocetnicima u reliju |  |
 | |  |
 | |  |
 | |  |
 | |  |
 | |  |
 | |  |
McCrash
 Moderator
| Pridružio: 13 Mar 2005 |
| Poruke: 7299 |
| Lokacija: Priboj |
|
Poslao: Pet Dec 08, 2006 12:38 am |
|
 |
 |
Sjajna ideja ali kod nas je sve teško, i čini mi se da je i dvaput gore nego što sam mislio da je, jer kupovina auta je izgleda bila najlakša, ali treba taj auto spremiti, troškove takmičenja...
Dalje ne bih uradio ni ovo što sam uradio da nije bilo mog učitelja Romana kome se zahvaljujem jer me on bukvalo i uveo u pravi svet trka, nagovorio da počenem, dao dosta saveta, ugostio par puta, vodio na trke...kupim auto jer da njega nije bilo ne bih to uradio sigurno.
Kasnije se tu našao i Vladica koji je sponzorisoa WRR reli kome se naravno zahvaljujem ovom prilikom.
Ali kod nas je teško da i seniori šampioni, osvajači zlatnih kaciga nađu sponzore a kaomli mi početnici.
Ali me je iskreno i obeshrabrilo dosta stvari, jer sumnjam da bih ugrozi nekog sa poluraspadnutim autom kakav je moj što je pola centimetra niži ali dobro pravila su tu da se poštuju, niko nige nije pomenu da sam vervatno najmalađi debitant na reliju sa 18 godina i tri meseca.
|
_________________ I will be back !!! |
    |
 |
|
|
 | |  |
zumzumzum
 Racer
| Pridružio: 21 Feb 2005 |
| Poruke: 564 |
| Lokacija: Edmonton, Bgd |
|
Poslao: Pet Dec 08, 2006 1:15 am |
|
 |
 |
Jel to znaci da ti apliciras za pomoc?
Evo ti iz cuga savet koji ce da ti pomogne da rascistis neke stvari u glavi, sto nece da ti pomogne samo sa relijem vec i sa drugim stvarima, a mozda pomogne i nekim drugim citaocima ovog foruma. Napomena je da su ovo moja razmisljanja i u ni u kom slucaju ne mora da znaci da sam ja u 100% pravu:
- Fokus: moras da se fokusiras sta ces da radis i cime da se bavis. Ko god je umesan u reli bavi se samo time. Fokusiraj sredstva i razmisljanja.
- Nemojd da se zalis: kukanje nikom ne pomaze i niko ne voli to da slusa. Ako se zalis pomocice ti jednom i ajd zdravo...
- Definisi koji ti je cilj u reliju , odnosno sta hoces da postignes svake sezone. Vodi racuna da ti je cilj realan, TJ da ti cale nije Matt Willson ili da te voli Carlos S.
- Nisi trebao da cekas ovu priliku da se zahvalis Wladici na pomoci vec si to trebao odavno da ucinis i da ga pitas da li ti nesto mozes da ucinis za njega (npr pomoc oko menjanja guma i ciscenja kola na Yu reliju, pomaganja oko organizacije i sl..). To sto si najmladji vozac nikoga ne interesuje, ako ne postignes neki uspeh, a bogami i ako postignes niko se bash nece uzbuditi. Trkas se zbog sebe, a ne zbog price i slave koja je prolazna.
- Pokazi postovanje prema starijima i iskusnijima u reliju i nemoj da se raspravljas o materiji koju ne poznajes. Iskazi svoje misljenje i saslusaj komentare ,ali nemoj da se ubedjujes ako 100% ne vladas temom.
-Postuj pravila! Niko ti nece nista reci za pola santimetra i ako ti kaze obiocno se najde nacin da se resi to da podignes auto za toliko, ali nemoj da kukas oko toga i da pravis problem. A ti bi da "ugrozis nekoga"? Pitaj Laudu, Budu koliko im je trebalo da "ugroze" nekoga.
Zakljucak: definisi sta ti je tacno potrebno za reli, napravi spisak pa cemo da vidimo ko sa cime moze da ti pomogne...Napomena : nista neces dobiti za Dz sve ces ili da odradis ili da se zahvalis kako treba, ali ces da se trkash...
|
|
 | |  |
 | |  |
zumzumzum
 Racer
| Pridružio: 21 Feb 2005 |
| Poruke: 564 |
| Lokacija: Edmonton, Bgd |
|
Poslao: Pet Dec 08, 2006 1:50 am |
|
 |
 |
Mali dodatak,
-Ideja nije da se SAMO bavis relijem, vec da se fokusiras, ako ti je to hobi i resio si da se bavis time. Naravno da sve ostalo, skola, posao i porodica ne treba da se zapostavi... ukoliko je moguce
- Sklanjaj se ako te neko stiglne sa ledja na reliju...! To niti je sramota niti se retko dogadjada zbog kvara ili ne poznavanja staze , a posledice mogu da budu velike.. ..
Napravi realni spisak sta ti fali, relije na koje bi izasao ...i postuj ovde.
|
|
 | Re: Pomoc pocetnicima u reliju |  |
 | |  |
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
Sva vremena su GMT + 2 sata
Strana 1 od 6
|
|
|
|
|  |